BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csúcson a Dow Jones

A Dow Jones index újabb csúcsra ért. Ért a magaslat kicsivel jelentősebb a korábbiaknál, mivel ez 2008 szeptembere óta nem látott árszintet jelent.

Szerző: Tradenet Global

Az amerikai részvénypiac támogatását a vártnál jobb novemberi kiskereskedelmi adatoktól kapta. A kevésbé pozitív gazdasági elemzés a Fed részéről azonban némileg lerombolta a megszerzett nyereségeket. A Nyíltpiaci Bizottság 14:15-kor bejelentette, hogy változatlanul hagyja az irányadó alapkamatot, és folytatja közgazdászok nyelvén szólva a kötvényvásárlási programját – vagyis a befektetők nyelvén szólva a fedezet nélküli pénznyomtatást. A Fed arra is figyelmeztetett, hogy a gazdaság talpra állása nem elég erős a munkanélküliség csökkentéséhez.

Az inflációs adat a szerdai kereskedés nyitása előtt jelenik meg. A gyártói körkép adatai további izgalmakat jelentenek a mai kereskedési napra.

S&P500 (SPY)

Az S&P 500 index hónap elejétől mért 5%-os emelkedése után a kimerülés jeleit mutatja. Az index a karácsonyi készülődésben alacsony forgalom mellett tovább folytathatja emelkedését, de határozottan el kell vágni a veszteségeket, ha az index esésnek indulna.

Az első támasz 123.39-en található. A kereskedőknek inkább védekező hozzáállást kell alkalmazniuk, ha ez a szint elesne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.