BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egekben a Mol – Európa továbbra is irányt keres

A vezető európai indexek továbbra irányt keresnek, a pesti parkettet a Mol száguldása húzza pluszba. A vezető részvények mindegyike erősödik.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 2,16 százalékos emelkedéssel 21 527,69 pontig emelkedett pénteken kora délutánra.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A kereskedést a Mol irányítja, az energiapapírok árfolyama 6,46 százalékkal emelkedett. Így a társaság részvényeit 19 750 forinton jegyzik. Elemzői vélemények szerint a csütörtökön bejelentett INA részvény felvásárlási ajánlat tett jót az energiavállalat árfolyamának.

A vezető részvények mindegyike pluszban tartózkodik, azonban jóval szerényebb eredményeket érnek el a Mol-nál. Az OTP 1,24 százalékos erősödést követően 5 280 forinton áll. Az MTelekom minimális 0,36 százalékos erősödést produkált. A Richter hasonló 0,42 százalékos erősödést ért el, így a gyógyszeripari részvények árfolyama 43 690 forint.

A vezető európai indexek továbbra is irányt keresnek. A DAX index 0,06 százalékos, az FTSE 100 0,02 százalékos mínuszban jár, régiós lengyel WIG20 0,94 százalékos erősödést ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.