BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Írország kiütötte az eurót és a forintot

A forint napközben stagnált, majd délután gyengült az euróval szemben.

Az euróval együtt a forint  is gyengült délután a bankközi devizapiacon arra a hírre, hogy Írországban újra szavaznak az EU-IMF mentőcsomagról.

A bizonytalanságot csak erősítette az ír ellenzéki Munkáspárt bejelentése,  hogy nem szavazzák meg a parlamentben az országnak felajánlott 85 milliárd eurós IMF/Európai Unió segélycsomagot. A parlament várhatóan a jövő héten szerdán szavaz a csomag elfogadásáról.Az ír Munkáspárt szóvivője azt mondta, hogy pártja szerint "rossz megállapodás született".

A nap unalmas volt, ez az esemény „idegesíthette” a piacokat. Az euró esett a bankközi devizapiacon, elvesztette a frankkal szemben az 1,3-as szintet, melyre 1,306-ról változott a kurzus.

A friss devizapiaci adatokat itt egtekintheti!

A forint 277,5-ös szintről 278,5-ig gyengült az euróval szemben, majd 278,9-en állapodott meg a kurzus. A svájci frank 212,76-ról 214 forintra drágult.

A forint igen sebezhető: a kedvezőtlen hír után többet gyengült, mint a régiós devizák.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.