BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kapós volt a magyar államadósság

A 3 hónapos kincstárjegyek hozama emelkedett azután, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) emelte az alapkamatot. A papírokra nagy kereslet volt, az adósságkezelő a tervezett értékben, 40 milliárd forintnyi kincstárjegyet értékesített.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 3 hónap lejáratú diszkontkincstárjegyeket (dkj) értékesített kedden. Az elsődleges forgalmazók 110,88 milliárd forintnyi kincstárjegyet vásároltak volna, de az ÁKK nem emelte az eredetileg meghirdetett 40 milliárd forintos eladási mennyiséget. A túljegyzés mértéke 2,75-szörös.

A hozamok 8 bázispontos, szűk intervallumban szóródtak, a minimális hozam 5,75, a maximális 5,83, az átlaghozam 5,81 százalékon alakult. Az átlaghozam 12 bázisponttal emelkedett az előző, hasonló futamidejű aukció átlaghozamánál. A benchmarkhoz képest 19 bázispontos az emelkedés.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa hétfőn 5,75 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot, 25 bázisponttal, melyet a piac követett. Az állampapírok vásárlói úgy tűnik, hogy jelenleg nem áraznak újabb kamatemelést. Az átlaghozam mindössze 6 bázisponttal haladja meg a jegybanki kamatszintet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.