BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lejtmenetben a BUX

A vezető európai tőzsdeindexek minimális pluszban kezdték a csütörtöki kereskedést, az ázsiai indexek vegyes képet mutatnak. A pesti parkett mínuszban járt a délelőtt folyamán, a tegnap szárnyaló Mol-papírok lejtmenetnek indultak.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX 0,34 százalékot veszített nyitóértékéből, így a tőzsdeindex 21 455,36 pontra gyengült.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek közül csak az MTelekom tartja nyitóértékét, 517 forintot. A Mol szenvedte el a délelőtt folyamán a legjelentősebb 0,49 százalékos csökkenést, így az energiapapírok árfolyama 20 300 forintra csökkent. Az OTP hasonlóan rossz eredményt ért el kora délelőtt. A bankpapírok árfolyama 0,34 százalékkal 5 250 forintra gyengült.

A Richter részvényei is gyengén szerepelnek. A gyógyszerpapírok kereskedése 0,31 százalékos csökkenést követően 42 260 forinton zajlik.

A tengerentúli piacokon, szerdán nem történt jelentősebb az optimizmust erősítő esemény. A felülvizsgált amerikai GDP adat és az olajtartalékok szintje sem okozott meglepetést. A főbb indexek pluszban zártak, azonban jelentős erősödést nem értek el. A Nasdaq 0,15 százalékos, az S&P500 0,34 százalékos pluszt ért el. Az ázsiai piacok vegyes képet mutatnak a Shanghai Composite index 0,79 százalék mínuszban járt.

Európa minimális pluszban indított a napot, a vezető indexek többsége erősödik, igaz nagyobb elmozdulást nem mutatnak az indexek. A DAX index 0,06 százalékos pluszban, míg a CAC40 index 0,18 százalékos mínuszban járt a délelőtt. A lengyel WIG20 0,058 százalékos mínuszban állt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.