BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megugrott az euró

Az euró egy hónapja nem látott egy napos emelkedési szintet produkált, miután a piac az Európai Központi Bank közbelépésére vár az adósságválság kapcsán.

Az euró 1,3135 dolláron stabilizálódott ma, miután tegnap késő délután az 1,3183 dolláros szintet is megugrotta. Ezzel a közös európai deviza a korábbi, 11 hetes mélypontra jelentősen javítva az egy hónapja mért legnagyobb napon belüli emelkedést mutatta.

A Reutersnek nyilatkozó elemzők szerint az euró erősödése, valamint az európai részvények emelkedése annak tudható be, hogy a piac konkrét, az adósságválságot rendező lépéseket vár az EKB-tól.

"A fő kérdés az, hogy Jean-Claude Trichet meghatároz-e számszerű célt a kötvényvásárlások esetében" – vélte az Unicredit elemzője. A szakértő szerint, ha az EKB továbbra sem határoz meg célt a kötvények tekintetében, akkor a piac az euró ellen fordul.

A fejlődő piaci részvényeket tömörítő index 1 százalékkal, a FTSEurofirst 300 negyed százalékkal ugrott meg

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.