BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Obama is segíthette a magyar adósságpapírokat

A magyar kötvényhozamok csökkentek, és a következő aukción tovább eshetnek.

A magyar kötvényhozamok több mint két hetes mélypontra csökkentek, a befektetők a kockázatosabb eszközök felé fordultak – írja a Bloomberg hírügynökség.

A 2014-ben lejáró kötvények hozama 7,69 százalékra csökkent, mely a legalacsonyabb érték november 25-e óta. Az utolsó aukció december 2-án volt, akkor 7,909 százalékon alakult a hozam.

ÁKK: sikeres kincstárjegy-eladás

„A nemzetközi környezet megváltozott, a befektetők sokkal nyitottabbak az olyan kockázatosabb eszközök irány, mint a magyar kötvények” – mondta Hegedüs Tamás, a K&H Bank budapesti kereskedője a Bloombergnek. A hozamok 25 bázisponttal is eshetnek a következő aukción – tette hozzá.

Veszik a magyar adósságpapírokat, de valami nem stimmel...

Az Államadóság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtökön ad el 3, 5 és 10 év lejáratú magyar állampapírokat.

Kondrát Zsolt, az MKB Bank vezető közgazdásza azt mondta, hogy Barack Obama, amerikai elnök döntése segítette a gazdaság talpra állását és a feltörekvő-piaci eszközöket. Obama meghosszabbította két évvel a Bush-éra adócsökkentését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.