BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint egy hónapos csúcs közelében a forint!

A forint pénteken tovább menetelt az euróval szemben: 273,5 feletti árfolyamról 272,5 alá erősödött. A pillanatnyi árfolyam 272,7.

A hazai deviza havi csúcs közelébe erősödött az euróval szemben péntek délután. Az eurót 272,5 forint alatt jegyezték a bankközi devizapiacon, ha ilyen kedvező szinten zárna a forint, az másfél havi csúcsnak illene be záróárfolyamhoz viszonyítva. Az euró 272,38 forintba került délután három óra előtt.

A svájci frankot 213,5 forinton jegyezték, az amerikai dollárért 205,38 forintért lehetett hozzájutni.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A forintot hétfőn 279-es szinten is jegyezték az euróval szemben: a hazai deviza 20 feltörekvő állam fizetőeszköze közül a legjobban teljesítő ezen a héten a Bloomberg adatai alapján.

A forint erejét több tényező közt fűtötték a kamatemelési várakozások. A héten felerősödött a kockázatkerülés, így az alpesi deviza erősödött: a forint szokatlan raliját láthattuk. Az euró kétszer is történelmi mélypontra került a frankkal szemben. További részleteket itt olvashat!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.