BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább menetel a forint

A forint délután tovább erősödött a bankközi devizapiacon az euróval szemben.

A hazai deviza 278-as szint alá erősödött délután a közös európai fizetőeszközzel szemben, majd 278 körül szabilizálódott az árfolyam. A záró 278,7-es szinten alakult.

A hazai deviza erősödésének hatására 214 forintra változott a forint frankkal szembeni kurzusa. A záró 214,76 forinton alakult.

A régiós devizák együtt erősödnek az euró ellenében, a legnagyobb menetelést napon belül a lengyel zloty érte el.

A friss devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

Az euró változatlanul gyenge, 1,3-as szint alatti tartózkodik az alpesi devizával szemben. A kurzus az 1,298-1,299-es szintek között ingadozik.

A forint második napja erősödik azután, hogy a kínai jegybank döntését követően a befektetők magasabb hozamú eszközöket keresik – írja a Bloomberg.

„Spekuláció alakult ki, hogy a Kínai Központi Bank szigorítja a monetáris kondíciókat, mely nem segített volna a kockázati étvágyat” – magyarázta a forint erősödését Földi Balázs, a Commerzbank AG budapesti közgazdásza a Bloomberg hírügynökségnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.