BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az euróval menetelünk: gyengül a svájci frank

Az év eleje óta egyre csak erősödik két legnagyobb riválisával, a svájci frankkal és az amerikai dollárral szemben az euró. A magyar forint vele tart

Az euró két havi csúcs közelében stagnál a dollárral szemben 1,37 feletti jegyzéseken, a forint tartja a hét elején kialakult árfolyamát. A kora reggeli 1,3707 dolláros euró jegyzés az év elejéhez képest 2,5 százalékos erősödésnek felel meg. A svájci frankkal szemben az euró az év eleje óta 3,52 százalékkal erősödött, csütörtök reggel 1,293 frankon jegyezték.

Az euróövezeti pénzügyi rendszer stabilitásával szemben az év eleje óta javul a befektetői bizalom, a piacokon erősödik a meggyőződés, hogy az EU megfelelő eszközöket alkalmaz az adósságválság kezelésére.

A javuló befektetői hangulat a térségbeli devizáknak, közöttük a forintnak is kedvez. A csütörtök reggeli 274,88 forintos euró jegyzéssel és 200,20 forintos dollár jegyzéssel a forint az év eleje óta az euróval szemben 1,21 százalékkal, a dollárral szemben 3,80 százalékkal erősödött.

A kereskedők az elkövetkező napokban a forint árfolyamának viszonylagos stabilitását, az utóbbi napokban kialakult tartományban való ingadozását jelzik előre. A forint a hét eleje óta a nagyjából a 274,50-es euró jegyzés bő másfél forint széles környezetében tartózkodik.

Az eurót csütörtök reggel röviddel hét óra előtt 274,88 forinton jegyezték, a szerda éjszakai 275,12 forint után. A dollárt csütörtök reggel 200,20 forinton jegyezték 1,3707 dolláros euró jegyzés mellett. A svájci frank jegyzése 212,69 forint a szerda délutáni 212,67 forint után.  

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.