BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bizonytalan kötvénypiac

A portugál aukció miatt aggódik ma a világ, holnap nálunk lesz kibocsátás

Nem csitulnak a világban az eurózóna adósságválságával kapcsolatos aggodalmak. A tegnapi görög kincstárjegy-aukció sikeres volt, ma pedig Portugáliában tartanak kötvényaukciót. Ha el is fogynak a tízéves hitelpapírok, a 7 százalék körüli hozamszint olyan magas, hogy emellett valószínűleg nem lesz képes az ország saját adóssága finanszírozására.

A cikkhez tartozó jegyzetünk itt olvasható!

A görögök és az írek után épp ezért egyre valószínűbb, hogy a portugálok is segítségre szorulnak majd. A nemzetközi bizonytalanság a magyarországi hozamokra is hatással van, az ötéves államkötvények CDS-felára már 400 bázispont fölött jár. A tegnapi diszkontkincstárjegy-aukció ennek ellenére két és félszeres túljegyzés mellett zajlott le, és az átlaghozam sem nőtt. A következő megméretés holnap lesz: kötvényaukciókat tart az Államadósság-kezelő Központ, 45 milliárd forint értékben.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.