BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megtört az ázsiai lendület

Több oldalról érkező aggodalmak repítették mélybe hétfőn az ázsiai vezető indexeket. A kínai és indiai piac sem teljesített jól, amelyet elsősorban a szigorodó monetáris félelmek, az újonnan kivetni tervezett ingatlanpiaci adók és a dráguló finanszírozási költségek okoztak – írja elemzésében a Cashline.

Ázsiában kisebb pánik lett úrrá hétfőn reggel a tőzsdéken, miután több frontról érkeztek az aggodalmak. Az előző év sorozatos jegybanki kamatemelései és szigorításai kombinálva a tovább fokozódó inflációs környezettel nyomás alá helyezték a bankszektor képviselőit, melynek vezetésével az indonéz tőzsdeindex több, mint 4 százalékot veszített értékéből 3 havi mélypontot ütve, de az indiai piaci sem teljesített jól, egy havi legalacsonyabb értékére zuhant vissza a ma reggeli kereskedésben. A kínai indikátor is 1,5 százalékot meghaladó mértékű esést mutat.

A félelmeket nem csak a szigorodó monetáris feltételek, az újonnan kivetni tervezett ingatlanpiaci adók és így a dráguló finanszírozási költségek, hanem az európai szuverén államadósság problémák is fűtik.

Szerdán lesz egy fontos portugál állampapír aukció, ahol ismét lemérhetik a szereplők a keresleti, s így a bizalmi oldalt, ami úgy látszik, a növekvő csődkockázati indexek tükrében, folyamatosan kúszik felfelé. Kezdenek ráébredni, hogy a világ kockázatosabb, mint amilyennek korábban látszott.

Ezen a héten publikálja számos amerikai vállalat a negyedéves gyorsjelentését (Dow components Alcoa, Intel, JPMorgan Chase, Apollo Group és a lakásépítésekkel foglalkozó Lennar), amelyek az S&P500 index tagjai. A Reuters felmérései alapján az S&P500 index eredménye 32 százalékkal növekedett 2010 negyedik negyedévében, míg a bevételek várhatóan 6 százalékkal bővültek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.