BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"A kormányzati maszatolás tovább gyengíti a forintot"

A forint az euróval szemben fokozatosan gyengült ma reggel, így jelentősen meghaladta a tegnapi záróárat, a svájci frank tekintetében azonban a helyzet jobb.

Egy euróért jelenleg 273,4 forintot adnak, a hazai deviza szinte teljesen egyenletesen araszolt fölféle ma reggel a tegnapi, 272,8 forintos záróárhoz képest. Az árfolyam jelenleg csökken, a mi átlagár eddig 271,22 forint, a legrosszabb periódusában sem lépte át az ár a 274 forintos határt.

Tegnap folytatódott a profit-kivét a hazai eszközökben az elmúlt időszak erősödésének korrekciójaként a korábban nyitott pozíciók zárásával. Nemcsak a forint, hanem a lengyel zloty és a román lej is gyengült. Az elmúlt hetekben Magyarországgal szemben megfogalmazott pozitív vélemények pálforduláson mentek át: most már a negatív felhangok  és a pesszimizmus az úr.

A legfrissebb sajtóértesülések szerint a strukturális bejelentések márciusra tolódnak és a csomagban a költség-csökkentő intézkedések kétharmados aránya is romlani fog a bevétel-növelő intézkedésekkel szemben. A Raiffeisen szerint a várható kormányzati "maszatolás", illetve a technikai kép (MACD vétel) is további forint gyengülést vetít előre. A következő fontos technikai szint a 275 lehet, amely meggátolja a forint gyengülését. Az egyiptomi elnök hatalmon maradása miatt borongós nemzetközi hangulat sem kedvez a forintnak. A Raiffeisen devizakereskedői ma 271,40-274,25 közötti mozgást várnak.

A svájci frank tekintetében már nagyobb kilengéseket mutatott az árfolyam, igaz, szűk sávon belül: nagyobb ugrásokat követtek gyors visszaesések, most éppen egy kisebb "hegycsúcsról" csúszik vissza az árfolyam, ami jelenleg 207,60 forint. A tegnapi záróár kereken 207 forint volt, eddig 207,37 forint volt az átlag.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.