BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Az infláció mostanában nagy mumus"

Az amerikai részvénypiac csütörtökön az elmúlt hét év legjobb értékét felmutató Philly Fed termelési index adataival megtámogatva zárt magasabban.

Szerző: Tradenet Global

A jelentés így elhomályosította a langyoskás munkanélküliségi jelentést és a fogyasztói árindexet, mely januárban 0.4%-ot emelkedett. Az infláció emelkedésének első jelei így már megjelentek a gazdaságban.

„Az infláció mostanában nagy mumus, és persze mindenki az emelkedő nyersanyagárak miatt aggódik, és hogy azok hogy fogják befolyásolni a vállalatok nyereségességét. Ugyanakkor a Fed továbbra is a részvénypiacra koncentrál, azt támogatja. Így hát minden hír jó hír, mivel a befektetők szerint a Fed vissza fog lépni, ha a dolgok lassulni kezdenek” – kommentálta Tyler Vernon, a Biltmore Capital elnöke a CNN-nek. A NASDAQ közel három éves csúcson zárta a kereskedést.

Az amerikai piacok hétfőn zárva tartanak. A pénteki kereskedés várhatóan csendes lesz és csak kevesek lelkesedését fogja felébreszteni, így a gazdasági adatok lehetnek a nap főszereplői. Ben Bernanke Fed-elnök beszéde szokás szerint a stabilitásról és a gazdasági kilátásokról fog szólni.

S&P500 (SPY)

Olyan piacok járnak ránk, ahol minden célárunk teljesülhet. Így volt ez a 134.5 ponttal is, ami duplája a válság legsötétebb napjának. A reggeli kereskedés gyengesége hamar átváltott a vásárlók erőfitogtatásába. Ha a hangulat változik és lefelé vennénk az irányt, először a 131.3 pontos, majd a 129.5 pontos szinten találhatunk támaszt, és ezek tesztelése jelenti az első gyengeségre utaló jeleket a széles piacot leképező SPY ETF-ben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.