BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Megnyugodtak" a magyar kötvények

A kötvényhozamok csökkentek, miután kedvező inflációs adatot tett közzé a KSH.

A magyar kötvények hozama csökkent kedd délutánra, miután a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közölte a januári inflációs adatokat, és csökkent a nyomás a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsán, hogy emelje a jegybanki alapkamatot. A 2015 februárjában lejáró kötvények hozama 6 bázisponttal, 7,142 százalékra csökkent.

Az éves inflációs ütem 4 százalékra mérséklődött januárban az előző havi 4,7 százalékról. A Bloomberg által megkérdezett 14 elemző 4,4 százalékos inflációt várt. Suppan Gergely a Világgazdaságnak úgy értékelte, hogy az inflációs adat pozitív meglepetés.

A Bloomberg emlékeztet: a monetáris tanács az infláció mértékére hivatkozva emelte a jegybanki kamatot 6 százalékra.  Piotr Kalisz, a Citigroup közgazdásza szerint az inflációs adat segített a jegybankároknak. A Citi elemzői azt gondolják, hogy az alapkamatot nem emeli a monetáris tanács a február 21-ei ülésen. Anders Svendsen, a Nordea Bank elemzője szerint is csökkent a februári kamatemelés esélye az inflációs adatok közzététele után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.