BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A gyengébb idegzetű kereskedők stopjai hamar eltűntek

Az amerikai részvénypiac szerdán a 2009 március 9-i mélypont második évfordulóját irány nélküli kereskedéssel töltötte.

Szerző: Tradenet Global

Mivel nem érkezett határozott hír vagy külső hatás, hogy az indexek elmozduljanak, a Dow Jones és az S&P 500 index is egész nap oda-vissza hullámzott. A NASDAQ ismét számottevően lemaradt a másik két vezető indextől.

Az IBM (IBM $156.86) a blue chip részvény legerősebbje volt. A Deutsche Bank felminősítése után a részvény 2%-nál is többet erősödött. A bank szerint a papír középtávú célára 200 dollár. Az olajár továbbra is borzolja a befektetők idegeit. Szerdán a kurzus 85 centet esett, így egy hordó nyersolaj most 104.16 dollárba kerül a világpiacon.

Csütörtökön a kereskedés nyitása előtt jelenik meg a szokásos heti munkanélküliségi adat, de nagy valószínűséggel ez most nem lesz túl nagy hatással a piacra. Az elmúlt hetekben az első alkalommal munkanélküli segélyért forduló száma folyamatosan csökkent, így nem számíthatunk nagy újságra e téren.

A nagy hír az első nyilvános kibocsátások piacán a HCA Holding (HCA) részvény lesz. A túljegyzés miatt a részvény induló ára 30 dollár lesz. A magánkórházakat működtető cég piaci értékelése az első jegyzések licitjén 3.7 milliárd dolláron áll.

S&P500 (SPY)

Az  S&P 500 még a szűkülő háromszögben tartózkodik. Ez a formáció gyakran a határozott, világos irányú elmozdulást előzi meg – ez persze lehet felfelé vagy lefelé trend kezdete is. A háromszögből való kimozdulás első mozzanata gyakran bizonyul hamisnak, és lesöpri a gyengébb idegzetű kereskedők stopjait. A háromszög határai 1320 és 1295 ponton találhatók.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.