BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A nőknek több megtakarításra van szüksége

A világ szinte minden országában a nők élnek hosszabb ideig, így van ez hazánkban is. Várhatóan majdnem egy évtizeddel tovább élnek, mint a férfiak, de vajon a kellemes következmények mellett gondolnak-e arra is, hogy a hosszabb élethez jelentősebb anyagi tartalék is szükséges?

A legtöbb nő életében van egy vagy több olyan időszak, amikor önmagáról kell gondoskodnia, akár a tanulmányait végző, a szülői házból már kiköltöző fiatal lányként, akár később, önállóan élve, vagy időskorban. A hölgyek egyik fő ereje, hogy bármilyen élethelyzetben helyt tudnak állni. Ez pedig megkönnyíthető némi előre történő tervezéssel.

Anyagi forrást kell teremteniük arra az időszakra is, amikor egyedül gondoskodnak önmagukról, hiszen egyre több nő él egyedül. Annak, aki önállóan igazgatja karrierjét és éli mindennapjait, különösen fontos, hogy megfelelő tartalékai legyenek váratlan helyzetekre, átmeneti anyagi zavarokra vagy előre tervezett nagyobb kiadásokra, valamint az aktív kor utáni életszakaszra is.

Minden nőnek van (vagy legalábbis lehet) önálló életszakasza fiatalon, felnőttként vagy időskorban, hiszen egyre többen tanulnak tovább, később vállalnak gyermeket, rövidebb a házasságban eltöltött idő, ugyanakkor hosszú élet vár rájuk. Ezen helyzetek anyagi szükségletei azonban kellő előrelátással kezelhetők. Bár a megtakarítást az ilyen helyzetekre érdemes már az első munkahelyre való belépés után elkezdeni, sosem késő csatlakozni! Minden megtakarítás és tartalékképzés „titkos” alapképlete, hogy minden hónapban a jövedelmünk 15-20 százalékát tegyük félre. Így biztosan lesz olyan tartalékunk, amelyhez nehezebb helyzetekben hozzáférhetünk.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.