BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkent az olaj ára, de korai az öröm

Az olaj ára szerdán a második egymást követő napon mérséklődött az ázsiai kereskedelemben, miután az OPEC a termelés mennyiségének a növelését fontolgatja.

Az ázsiai részvénypiacok elsősorban az OPEC-közlések hatására emelkednek, ugyanakkor a befektetők továbbra is feszültek a líbiai helyzet miatt. Az irányadó amerikai határidős nyersolaj ára barrelenként 104,44 dollárra mérséklődött, tovább távolodva a hétfőn elért kétéves csúcstól, miután Kuvait olajügyi minisztere közölte, hogy az OPEC a kitermelés növelését fontolgatja a líbiai szállítási kiesések ellensúlyozására.

A Brent ára pedig a harmadik egymást követő napon mérséklődött és szerda reggel barrelenként 112,56 dolláros szinten állt, több mint 7 dollárral elmaradva a február 24-én elért 120 dolláros kétéves csúcstól. A Reuters szerint, amennyiben az OPEC hivatalosan növelné a termelést, ez azt jelentené, hogy a szervezethez tartozó országok elszántak az árak felső határának megszabására, ám a régióban uralkodó feszültség miatt továbbra is komoly az aggodalom a szállításkiesések miatt.

Hiroichi Nishi, a Nikko Cordial Securities vezérigazgatója szerint az olajár emelkedése egyelőre leállt, de valójában nem esett vissza olyan szintre, amely lehetővé tenné kockázatos eszközök vásárlását, ezért a befektetők továbbra is idegesek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.