BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Forint: Miénk lesz az aranyérem?

A forint ezüstérme nincs veszélyben 25 feltörekvő ország fizetőeszközét összehasonlító versenyben, és akár az aranyérem sem kizárt - írja Karsai Péter, a Commerzbank Treasury Sales közgazdásza napi devizapiaci elemzésében.

EUR/HUF (265,50 – 267,50): Az év első negyedévének utolsó napján 266-267 körüli oldalazással indít a forint, a 266,20 körüli hajnali szintek után 267 fölé kúszott az EUR/HUF árfolyama, majd visszaerősödött köszönhetően a pozitív hazai folyó fizetési mérleg adatnak. Nincs veszélyben a forint negyedéves ezüstérme a 25 feltörekvő ország fizetőeszközét összehasonlító versenyben, sőt miután fej-fej mellett küzdenek a román lejjel az első helyezésért, akár az aranyérem sem kizárt. 2011 első három hónapja alatt csupán 5 deviza tudott pozitív eredményt elérni az euróval szemben: a forint – lej páros mellett a cseh korona, az orosz rubel, és a bolgár leva.

A HUF és a RON több mint 4,15-4,14, a CZK 1,95, a RUB 1,02, a BGN pedig 0,01 százalékot tudott erősödni az euróval szemben a ma reggeli szintek alapján. A régió megítélése mostanában meglehetősen pozitív, és ezen belül hazánk is egyre inkább vonzónak tűnik a befektetők körében, leginkább a jó hozamot fizető magyar állampapírok miatt.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

EUR/USD (1,4120 – 1,4220): Újra az 1,42-es szintet közelíti az EUR/USD árfolyama, az USD/HUF kurzus ismét 188 alatti tartományban szerepel. A dollár gyengülésének az oka az ECB kamatemelésének egyre növekvő valószínűsége.

Ma reggeli Financial Timesban az ECB igazgatótanácsának német tagja erősítette meg, hogy várható a kamatemelés az egy hét múlva esedékes következő ülésen. Ma derülnek ki az ír bankokon mért stressz tesztek eredményei, de ahogy mostanában a makroadatoknál, úgy a stressz teszt eredményénél is fontosabb az eurozóna kamatszintje, így a tesztek eredménye véleményünk szerint háttérbe fog szorulni, hacsak nem lesznek a számok nagyon eltérőek a várakozásokhoz képest.

CHF/HUF (204,40 – 206,10): Nem változott számottevően az EUR/CHF helyzete, tegnaphoz képest alig módosult az árfolyam, ami igaz a CHF/HUF esetére is. Egyelőre marad tehát az 1,30 körüli „euró/svájci” és a 205 körüli „svájci/forint” árfolyam.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.