BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább szenved az ingatlanszektor, de a piac jókedvű

Az amerikai részvénypiac túllépett a keddi nyitás rossz hangulatán, melyet a Case-Shiller ingatlanpiaci árindex januári 1%-os csökkenése okozott.

Szerző: Tradenet Global

Az index hat hónapja hanyatlik. A fogyasztói bizalom adata a februári 72 pontról 64.3 pontra esett. A nagymértékű zuhanás az inflációs félelmek miatt következett be. A Dow index 30 vállalatából 24 ért el emelkedést kedden. A SPY szintén emelkedett, és ezt a kommunikációs és az energetikai szektor vezette. Az energiaipari részvények a Szaúd-Arábiai aggályok és az emelkedő olajárak miatt emelkedtek. Az olaj ára 104.79 dollárra emelkedett. A Wall Street azonban a gyenge makroadatok ellenére erős és stabil maradt.

Némi korrekció után tehát a piac stabilan emelkedik a tapasztalt kereskedők erőfeszítéseinek köszönhetően. A Walmart (WMT) kelthet figyelmet a mai napon, mivel a cég képviselői szerdán bíróság előtt jelennek meg a nemi megkülönböztetés ügyében. A per sok millió dollárba kerülhet a cégnek, mivel a perirat szerint a nőket a cég 1998 óta rosszabbul fizeti, mint a férfiakat, ráadásul kevesebb előlépési lehetőséget kaptak.

Napon belüli kereskedőkként a trendekre és a napon belüli irányra, valamint a támasz és ellenállás szintekre kell figyelnünk. A hét hátralévő részében a pénteki munkaerőpiaci adat lehet meghatározó. A mai napon az ADP-jelentés adhat némi bepillantást a munkaerőpiac helyzetébe, ezért ez a hír is jelentős mozgást okozhat. A heti munkanélküliségi adatok szintén pénteken jelennek meg.

S&P500 (SPY)

Az index mínuszban kezdett, de gyorsan bezárta a gapet és erős napon belüli emelkedő trenddel magasabban végzett. A bika trend a napi charton is látszik.

A piacot a 20 és 50 napos mozgóátlag is támasztotta, úton van az 1320 pontos gap bezárásához. Jó esély van az 1332 pont, esetleg az 1344 pontos éves csúcs eléréséhez. Alulról az 1300 pontos szint támogatja, melyet az 1295-ös, 1285-ös és 1277 pontos szint követ.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.