BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Orbán-program tovább segítheti a forintot

A forint enyhe javulást mutatott az euróval és a svájci frankkal szemben, az elemzők a konvergencia program fényében további bizalomerősödésre számítanak.

Az euró ára jelenleg 265,8 forint, az árfolyam ma már a 226-os szint felett is járt, de most korrekció jelei láthatóak.

Az S&P által hétfő okozott piaci pánik (az USA adósság kilátásának negatívrarontása miatt) hamar elillant, ezzel együtt a forint is nagymértékű erősödéssel zárta a hét második napját. Ezen nem is lepődünk meg miután a pénteken ismertetett konvergencia-program jelentős bizalom-erősítő tényező lehet. A forint kilátásait ezért a Raiffeisen elemzői továbbra is pozitívnak tartják.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Technikailag nézve a forint árfolyama továbbra is az erősödő trendcsatornájában mozog. A zölddel jelölt trendcsatorna már kétszer is visszaverte a forint gyengülését így megnőtt az esély az újabb erősödés előtt. A 30 napos mozgóátlag (nem jelölt) is itt található. Lényegi ellenállás nincs a forint előtt a korábbi mélypontokig. A zölddel jelölt 50 napos mozgóátlagtól jelölt távolság sem indokol jelentős gyengülést a forintban. A devizakereskedők ma 263,85-266,50 közötti mozgást várnak.

Egy svájci frankért most 205,91 forintot adnak a tegnapi 206,11 forinthoz képest. A mai legrosszabb ár 206,29 forint volt, az átlag viszont kicsivel a 206-os szint alatt áll jelenleg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.