BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Frankhitelesek: Újra közelítünk a 200-as árfolyamhoz!

A forint új csúcsra erősödött az euróval szemben: 264 forint alatt jegyzik a közös európai devizát. Ennek következtében a svájci frank is olcsóbb lett: 201 forintba került az alpesi deviza.

A forint délután tovább erősödött az euróval szemben, és elérte a 264-es árfolyamot. Miután a Moody’s hét magyar bankot minősített le a hazai deviza reggel még gyengülést mutatott: 264,9-es záróárfolyamról 265,6 fölé csúszott, azonban délutánra ledolgozta hátrányát.

A közös európai devizát fél hatkor 263,8 forinton jegyzik, ezzel a forint 0,35 százalékot tudott erősödni napon belül. A forint a második legjobban teljesítő régiós deviza a nap folyamán, csak a lengyel zloty tudott jobb teljesítményt elérni. A zloty erősödését támogatta, hogy a lengyel jegybank 25 bázisponttal 4 százalékra emelte a kamatot.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az euró is ledolgozta hátrányát. A Moody’s Portugáliát sem kímélte: Baa1-re minősítette le az országot a hitelminősítő. Ez azonban nem rengette meg az euró árfolyamát, ugyanis azt a várható csütörtöki EKB kamatemelés támogatja.

A svájci frankot a reggeli 202 forintos árfolyam után 201 forinton jegyzik. A napi leggyengébb árfolyam 203,5 forint körül alakult még délelőtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.