BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot esett a dollár - Imádnak kockáztatni a befektetők

Az amerikai dollár hároméves mélypontot érintett meg csütörtökön az ázsiai kereskedelemben a fontosabb valutákat tartalmazó kosárral szemben.

A dollárt a legfontosabb devizákhoz mérő DXY index 2008 augusztusa óta nem látott mélypontra esett vissza ma délelőtt és a Reuters véleménye szerint megérintheti a három évvel ezelőtt elért, minden idők negatív rekordjának számító értéket. A dollár mélyrepülése elsősorban annak tudható be, hogy a piacon újra megjelent a kockázati étvágy.

Ugyanakkor az ázsiai részvények kurzusa hároméves csúcs ért el, miközben a befektetők igyekeztek, hogy magasabb hozamot nyújtó eszközökhöz férjenek, különösen a feltörekvő piacokon. A parketten elsősorban a bíztató amerikai vállalati gyorsjelentéseknek tudható be a jó hangulat. Szintén pozitívan hatott a piacra, hogy a jelenlegi adatok szerint a globális élénkülés annak ellenére halad, hogy az amerikai Fed továbbra is igen óvatos a laza monetáris politika feladását illetően.

Az euró is 15 havi csúcsokat érintett meg, de nem mutatott jelentősebb mozgást, mivel továbbra is jelentősek az euróövezet válságával kapcsolatos aggodalmak. A közös európai valuta annak ellenére torpant meg, hogy a spanyol államkötvények előző napi árverése némi megnyugvást jelentett a piac számára. Ugyanakkor az azonnali arany ára újabb rekord magasságot, 1507,15 dollárt ért el unciánként, az azonnali ezüst ára pedig 31 éves csúcsot ért el.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.