BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A régió élére állt a forint

A forint erősödött pénteken a vezető devizákkal szemben: az euró ellenében a régió legjobban teljesítő devizája lett.

A forint a hét utolsó napján erősödni tudott az euróval szemben: 266 feletti záróárfolyamról 264-es szint alá kapaszkodott a hazai deviza. A napi legerősebb árfolyam 263,5-ös kurzuson található, délután valamivel 264 forintos kurzus alatt áll a devizapár. A svájci frank árfolyama 210,5 forintról 208 forint alá került.

A forint 1 százalékot erősödött az euróval szemben napon belül, a lengyel zloty 0,65 százalékot javított, a cseh korona 0,55 százalékot erősödött. A román lej nem tudott kedvezőbb szintekre evezni, stagnálást mutat az árfolyam.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A nemzetközi befektetői hangulat javult napközben, miután az Egyesült Államok gazdasága felől kedvező hírek érkeztek.

Áprilisban több munkahely létesült az USA-ban, mint az elemzők várták: 244 000-rel többen dolgoznak, amely a legnagyobb havi emelkedésnek számít 2010 májusa óta. A Bloomberg elemzői konszenzusa 185 000-rel több foglalkoztatottra számított. Azonban a munkanélküliségi ráta 9 százalékra emelkedett. Az Egyesült Államok vezető részvényindexei 0,9 százalékos emelkedést mutatnak. A német DAX és a francia CAC-40 1,2 százalékkal kerültek feljebb. Közben a BUX némileg lemaradt: 0,3 százalékos pluszt mutat délután.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.