BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Equilor: Ne alkalmazzuk az "innen már csak lefelé mehet" taktikát

Az arany fergeteges emelkedési lendületét újabb történelmi rekord koronázta meg a hét elején, ezúttal 1576 dollárt ért egy uncia nemesfém – írja Búró Szilárd, az Equilor deviza elemzője.

Egyelőre nehéz megmondani, hogy meddig emelkedhet még az árfolyam, mert fundamentálisan már most is igen nehéz megalapozott magyarázatot adni a jelenlegi árfolyamszintekre. Ami biztos, hogy a hangulati kereskedés újabb és újabb rekordokat hozott az elmúlt időszakban – idézi fel az eseményeket Búró Szilárd, az Equilor elemzője.

Úgy véli, hogy ilyen piacon a legritkább esetben javasolt stratégia, hogy az ember megpróbálja elkapni a „nagy” fordulatot és alkalmazza az „innen már csak lefelé mehet” – nem túl szofisztikált befektető stratégiát. Ugyanakkor az elmúlt két nap eseményeiből arra lehet következtetni, hogy némi árfolyamkorrekció következhet.

A következő néhány nap inkább az árfolyam eséséről szólhat majd és legalább egy 3 százalékos leértékelődés kialakulhat. Amely azonban még mindig az emelkedő csatornán belüli mozgást jelentene – írja az elemző az Equilor Facebook oldalán.

Technikai oldalról figyelve a grafikont, jól látható, hogy az idei év elejéig visszanyúló emelkedő csatorna határozta meg a mozgásteret eddig. Ebből pénteken történt egy kitörés, amit azonban a másnapi történelmi rekorddöntést követően azonnal vissza is adott a piac, és gyakorlatilag egy fals kitörést produkálva a mai napra egyértelműen visszatért a korábban említett csatornába. Ebből adódóan most várható, hogy a csatorna alja felé veszi az irányt és ennek eredményeként a jelenlegi 1550-es árfolyamszintről, akár 1500 környékére, vagy esetleg az alá is eshet az arany ára – zárul az elemzés.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.