BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Június közepétől fizet osztalékot az OTP

Az OTP Bank június 14-től kezdi meg az osztalék kifizetését, a közgyűlési határozatnak megfelelően az egy darab 100 forintos névértékű törzsrészvényre eső osztalék mértéke 73 forint - tette közzé a bank a BÉT honlapján pénteken.

A bank a részvényekre az osztalékfizetés kezdő napjára vonatkozó tulajdonosi megfeleltetést kér a KELER Zrt.-től. A tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja 2011. június 6., amely napon a részvénytulajdonos értékpapírszámláján nyilvántartott OTP Bank Nyrt.névre szóló törzsrészvény mennyiség jogosít a 2010. üzleti év után megállapított osztalékra.

A részvénykönyvi bejegyzés és a részvénykönyv ellenőrzése, valamint az osztalékszámítás elvégzése után az OTP a számított osztalékot – az adókötelezettség alakulásától függően nettó, vagy bruttó összegben – az értékpapír számlavezetőhöz, vagy ha a részvényes az értékpapír számlavezető útján úgy rendelkezett, a részvényes bankszámlájára utalja át.

Emlékeztetnek rá: a személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint a 2010. évi eredmény terhére fizetett osztalék után az adó mértéke 16 százalék. Az osztalék-kifizetést egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség nem terheli.

A külföldi illetőségű természetes személy illetőségigazolását, haszonhúzói nyilatkozatát, valamint a részvényesi meghatalmazott által képviselt részvényes jellegére vonatkozó nyilatkozatokat az
OTP abban az esetben tudja figyelembe venni, ha a dokumentumok az
osztalékszámítást megelőzően, de legkésőbb 2011. június 9-én budapesti idő szerint 14 órakor az OTP Bank Nyrt. pénz- és értékpapírpiac háttérműveleti főosztályán rendelkezésre állnak - hívják fel a figyelmet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.