BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tombol a bika Budapesten

A BUX közel 3 százalékot emelkedett kedd délutánra, a legjobban a Mol részvények teljesítettek.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 2,75 százalékot emelkedett kedden 23 074 pontra (+611 pont).

A vezető részvények közül a Mol ugrott a legnagyobbat: 4 százalékkal került feljebb, 23 310 forintra, majd felfüggesztették a kereskedését. A lépés hátterében az áll, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, illetve Fellegi Tamás fejlesztési miniszter várhatóan olyan bejelentést tesz délután, amely jelentősen befolyásolhatja a részvény árfolyamát.

Gyorshír: Felfüggesztették a Molt

A Mol részvények kereskedési felfüggesztésének hátterében két dolog állhat: vagy a Szurgutnyeftyegaz Mol részesedével, vagy az INA-val kapcsolatban készülhet bejelentés.

„Mivel a miniszterelnök és Fellegi Tamás miniszter úr is megszólal úgy gondolom, inkább a Szurgutról lehet szó” – mondta Herczenik Ákos , a Raiffeisen Bank elemzője a Világgazdaság Online-nak.

Az OTP 1,6 százalékot erősödött 6 027 forintra, míg a szektortárs FHB 2,4 százalékot emelkedett 940 forintra.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A Magyar Telekom 2 százalékkal került feljebb, így 539 forinton jegyzik. A Richter mindössze 0,45 százalékos pluszban áll, 36 100 forinton.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.