BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Válság-félelmek - Készpénzre mentek a befektetők

Az amerikai részvények második napja esnek, az energia és a gyógyszer szektor vezetésével, arra kényszerítve a befektetőket, hogy máshol keressenek befektetési lehetőségeket - például a telekomunikációs szektorban

Szerző: Tradenet Global

Az áprilisi gyártói megrendelések mennyisége meglepő 3%-os emelkedést produlált az előrejelzett 1.9% helyett. A személygépkocsi eladások a General Motorsnál 27%-kal emelkedtek és ezzel egy időben az olaj ára -2.2%-kal csökkent, így most hordónként 111 dollárba kerül. Kiszedték a profitot a piacról többek között az aranyból, aminek az ára -1.5%-kal eset, unciánkénti 1550 dollárra, míg az ezüst ára -7.6%-kal csökkent.

A Reuters felméréséből az derült ki, hogy az áprilisi profitkivét miatti veszteségek azért következtek be, mert a befektetők a készpénzt és a kötvényeket részesítették előnyben, mert a gazdasági lelassulás miatt aggódtak. A felmérésből ugyancsak kiderült, hogy 56 vezető befektetési ház részvény-kitettsége a márciusi 52.6%-ról 51.3%-ra csökkent áprilisban. A kötvények aránya 34.6%-ra, a készpénztartalék pedig 4.7%-ról 5.1%-ra növekedett az előző hónapban. Pfizer (PFE) -2.8%-ot esett, mert a cég ugyan 2 centtel túlteljesítette az 58 centes profit-várakozásokat, de a bevétele alulmúlta azt; továbbá az év hátraéévő részére szóló kilátásokat is lerontotta.

A Sears Holdings (SHLD) ugyancsak zuhant -9.9%-ot, miután a nyereségi kilátásait részvényenkénti 1.3 és 1.8 dollár közé csökkentette ebben a negyedévben. Az áprilisi munkanélküliségi adat pénteken fog kijönni. A munkanélküliségi ráta várhatóan 8.9% körül alakul, és 200 ezer új munkahely jön létre a gazdaságban. A munkanélküliségi adat a gazdasági talpraállás Achilles-sarka.
 
S&P500 (SPY)

Az S&P 500 a profitkivétnek köszönhetően folytatta az esést. Ahogy észre is lehetett venni, a piacon feszült hangulat uralkodik a medvék és a bikák között. A piac egy piros kalapácsban végződött, ami egy lehetséges trendforduló előhírnöke lehet.

A piacot támogatja egy fej-váll alakzat a 134 pontnál és utána a 133.35 pontnál a 20 napos mozgóátlag. A másik oldalon a bikák támasza 1340 pontnál van. Az tanácsoljuk, hogy a jelenlegi piaci helyzetben legyünk türelmesek és kövessük a trendet, annak érdekében, hogy megvédjük a pozícióinkat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.