BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mol - Tíz napos esés, tíz százalékos gyengülés

A Mol tíz napja gyengül, mert a globális befektetői környezet kedvezőtlenné vált, és elesett a technikailag fontos támaszt nyújtó 200 napos mozgóátlag is. Az esés összefügghetett azzal is, hogy a Mol vezérét a héten korrupcióval vádolták meg.

A Mol részvények árfolyama tízedik kereskedési napja esik a Budapesti Értéktőzsdén. Az olajcég papírjai 1,34 százalékkal kerültek lejjebb csütörtökön, 20 915 forintra. A Mol az időszakban több mint 12 százalékot esett, utoljára január elején volt ilyen alacsony szinten az árfolyam.

A részvények esésében jelentős szerepet játszhatott, hogy a fontos technikai szint, a 200 napos mozgóátlag elesett 22 000 forint felett, amely korábban támaszt nyújtott a részvénynek.

A részvények gyengülése az összességében kedvezőtlenné váló nemzetközi befektetői környezettel is magyarázható, valamint azzal, hogy a héten a horvát sajtóban megjelenő hírek alapján veszegetéssel vádolták meg a Mol vezérét.

Tízmillió eurós vesztegetéssel vádolja a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatóját a horvát államügyészség horvát lapértésülés szerint. A horvát államügyészség azonban nem erősítette meg a hírt, és az osztrák belügy illetékese is csak az Ivo Sanader volt horvát miniszterelnök elleni vizsgálat kiterjesztéséről beszélt.

A tízmilliót az internetes lapok szerint Ivo Sanader kapta azért, mert hozzásegítette a Molt az INA olajtársaság menedzsmentjogához és megígérte a gázületág veszteséges részének leválasztását. A magyar cég visszautasította a támadást, és emlékeztet: horvátországi jelenléte már több támadásnak volt a célpontja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.