BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Féléves mélyponton a Mol - Öntik a részvényeket

A Mol árfolyama féléves mélypontra esett, miután egyes sajtóértesülések szerint Horvátország jogsegély keretében hivatalosan is kikérte Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgatót.

A Mol 4 százalék körüli gyengülést mutat kedd délelőtt, miután lapértesülések szerint Horvátország jogsegély keretében hivatalosan is kikérte Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgatót a horvátországi megvesztegetési vizsgálatok miatt.

A Mol 20 900 forintos hétfői záróárfolyamról 20 150 forint körüli szintre esett, és a nyitás után 20 000 forint alatt is megfordult a papír jegyzése. Az olajcég részvényeit fél éve, tavaly december óta nem jegyezték ilyen alacsony árfolyamon. A Budapesti Értéktőzsde vezető részvényei közül csak a Mol mutat jelentős esést.

Sem a Mol, sem Hernádi Zsolt, az olajipari társaság elnök-vezérigazgatója nem kapott hivatalos értesítést arról, hogy Horvátország jogsegély keretében hivatalosan is kérte Hernádi Zsolt előzetes kiadatását - mondta Páncél Andrea, a Mol kommunikációs vezetője az MTI-nek kedden. A papírok jegyzése nem kerültek feljebb a megjelent hír után.

„Vételi pontokat csak a 21.900 forintos ellenállás áttörése esetén keressünk. Jelenleg csökkenő trend van érvényben, ezért a negatív forgatókönyvet sem szabad elfelejteni, a 21.000 forintos támasz törésével megindulna a lavina, több ezer forintos tér nyílna lefelé. A következő erős szint 18.000 forint környékén látható” – írják napi elemzésükben az Erste Bank közgazdászai.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.