BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szárnyakat kapott a forint - A lélektani határt is áttörte

A forint széleskörűen erősödött a vezető devizákkal szemben, és a régió legjobban teljesítő fizetőeszköze szerdán az euró ellenében.

Kedvező nemzetközi befektetői hangulatban a forint a lélektani 270-es árfolyam alá erősödött az euróval szemben. Az európai vezető tőzsdeindexek jelentős erősödést mutatnak, az irányadó Stoxx Europe 600 közel 1 százalékkal került feljebb. A közös európai devizát reggel 271,5 forinton jegyezték, míg délutánra 269 közelébe tudott erősödni a forint, vagyis napon belül 1 százalékot erősödött.

A svájci frankkal szemben is javított a forint: 232,5-ös reggeli árfolyamról 230,5 közelébe kapaszkodott a hazai deviza. Az amerikai dollár is olcsóbb lett, a délelőtt kialakult 191,5 forintos kurzusról 189 közelébe csökkent a zöldhasú ára.

Az euró eltávolodott a hét elején kialakult történelmi mélypontjától, az 1,14 alatti kurzusról a svájci frankkal szemben, és 1,165 felett jegyzik. Azonban szerdán szinte alig változott a frank ára, miközben a részvénypiacokon optimizmus látható, vagyis az alpesi deviza nagyon nehezen tud gyengülni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.