BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eséssel nyitott a BÉT - folytatódhat a pánikhangulat

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 124,90 pontos csökkenéssel, 21.008,12 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,59 százalékkal gyengült.

Németh Sándor, a Buda-Cash Brókerház Zrt. kereskedelmi igazgató-helyettese további esésre számít a magyar részvénypiacon.

A kormányoknak sürgősen deficitet kell csökkenteniük, ami növekedési áldozatokkal jár, a befektetők pedig a profitban érdekeltek - magyarázta a szakértő. A profitok maximumon vannak, innen már nehéz az emelkedés - tette hozzá.

A kedden jelentett Richter Gedeon 68 százalékos profitcsökkenése nem befolyásolja az árfolyamot a szakember szerint. Németh Sándor azt mondta, nem egy negyedév adatai, hanem a kilátások befolyásolják a befektetőket. Márpedig a gyógyszerkasszában további megszorításokra lehet számítani.

Somi András, a KBC Securities elemzője arra hívta fel a figyelmet, hogy kedden reggel a határidős indexek alapján eséssel nyithatnak a meghatározó piacok.

A nemzetközi befektetői hangulatot a kedvezőtlen gazdasági kilátások határozzák meg: nem került le a napirendről az Egyesült Államok adósosztályzatának leminősítése, a hétfőn publikált amerikai beszerzési menedzser intézet (ISM) júliusi feldolgozóipari beszerzési indexe pedig az elemzői várakozásoknál nagyobb mértékben csökkent és kétéves mélyponton van. Mindezek hatására hétfőn pánikhangulat uralkodott el a piacokon.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 484,91 pontos, 2,24 százalékos csökkenéssel, 21.133,02 ponton zárt hétfőn.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.