BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Iszonyatos mélységből kapaszkodtak fel a piacok

A tőkepiacokon mérdékelt megnyugvás látszik a tegnapi és a ma délelőtti pánikszerű eladások után.

Reggel még öntötték a részvényeket, és a kockázatosnak ítélt eszközöket, miután egyre nagyobb aggodalmak övezik a gazdasági növekedést. A DAX 5-6 százalékos mínuszt halmozott fel a kereskedés első óráiban, majd az amerikai tőzsdenyitásra ledolgozta teljes hátrányát az index folyamatos felépüléssel.

Az Egyesült Államokban a Dow Jones, a Nasdaq és a Standard & Poor’s 500 index is emelkedéssel nyitott, miután a határidős indexek erősödést vetítettek előre. A több mint 1 százalékos előny azonban részben elolvadt, és röviddel a nyitás után már csak 0,5-0,8 százalékos pluszra futotta. A Dow Jones 0,6 az S&P-500 index 0,87 százalékos emelkedést mutat.

A piac arra számít, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve a mai kamatdöntést követően újabb eszközvásárlási programot jelent be. Ha ez elmarad, újra elbizonytalanodhat a törékeny piaci helyzet.

A BUX a reggeli 5,5 százalékos esést csak részben tudta ledolgozni, 3,35 százalékos mínuszban áll a BÉT vezető indexe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.