BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szárnyal az OTP a tegnapi felfüggesztés után

Kedvező nemzetközi környezetben a BUX is felfelé vette az irányt.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe több mint 3 százalékot erősödött csütörtök délelőtt, majd 11 órára fogyott az előnye, 2,4 százalékra. A BUX közel 400 ponttal, 17 774,96 pontra emelkedett.

A BÉT indexe jobban teljesít ma délelőtt, mint az európai vezető tőzsdeindexek. Tegnap a hazai tőzsde viszont rosszabbul szerepelt, mint az európai átlag, és a régiós vesztese volt.

Az angol FTSE-100 index 2, a francia CAC-40 index 2,25, a német DAX 2,6 százalékkal emelkedett.

A piacok emelkedni tudnak, miután szerdán elhárult a veszély, hogy Franciaország elveszítheti tripla-A hitelbesorolását, valamint az elmúlt napok zuhanása után olcsón lehetett részvényekhez jutni, írja a The Wall Street Journal.

A piacon az a pletyka terjedt el szerdán, hogy a Franciaország elveszítheti legmagasabb befektetésre ajánlott minősítését, azonban az ügynökségek megerősítették a besorolást.

A piacok továbbra is volatilisek, azonban nincs új okuk, hogy negatívba forduljanak – vélekedtek az Lloyds Bank elemzői.

Az OTP 6,5 százalékot erősödött 4 186 forintra, miután tegnap több mint 12 százalékot esett. A Mol 4,6 százalékot erősödött 16 495 forintra, miután tegnap közel 7 százalékot esett.

A Richter nem tud emelkedni, 0,05 százalékot esést halmozott fel, 32 985 forinton áll a szerdai 33 ezres zárás után. A Magyar Telekom 1 százalékkal került feljebb, 496 forintra, tegnap ennek dupláját veszítette.

Emlékezetes, szerdán az OTP-t és a Molt is felfüggesztették egy időre, mert 10 százalékot meghaladó mértékben estek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.