BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra robog a svájci frank - Esik a forint is

A részvénypiacok lefelé vették az irányt pénteken, és hétfőn folytatódott az esés, amely segítette a svájci frank erősödését. A kedvezőtlen környezetben a forint az euróval szemben is gyengült.

Igen negatív nemzetközi befektetői hangulatban gyengült a forint hétfő délelőtt a vezető devizákkal szemben. Reggel 275 forinton jegyezték az eurót, délelőtt már 276,7-es szinten áll az euró árfolyama.

A svájci frank jelentősen erősödött a kockázati étvágy csökkenésével: 7 órakor 246 forinton kereskedtek az alpesi devizával, délelőtt 248 felett jegyezték a frankot.

A kedvezőtlen hangulatot tovább rontotta a pénteki munkanélküliségi adat, amely az Egyesült Államokból érkezett. Az USA-ban augusztusban nem keletkezett új munkahely.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Több kedvezőtlen makrogazdasági adat is érkezett a múlt héten, amely felerősítette az újabb gazdasági visszaeséssel kapcsolatos aggodalmakat, és a menedéknek tekintett eszközöknek kedvezett.

Az irányadó Stoxx Europe 600 index 2 százalékos esést mutat, és a bankrészvények vezetik a gyengülést. A szuverén adósságválsággal kapcsolatos aggodalmak is a befektetők figyelmének középpontjában áll.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.