BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vége a jókedvnek, figyeljünk az OTP-re!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 42,10 pontos csökkenéssel, 15.764,09 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,27 százalékkal gyengült.

Gabler Gergely, az Erste Befektetési Zrt. elemzője arra számít, hogy lefelé mozdul nyitásban a BÉT, miután az előző napi jó hangulat negatívra váltott. Kifejtette: a csütörtöki optimizmust főleg az táplálta, hogy a német parlament elfogadta az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (EFSF) jogkörének bővítését, így az közvetlenül is vásárolhat állampapírokat. Ezenkívül jó makrogazdasági adatok láttak napvilágot, elsősorban az Egyesült Államokban.

A nap végére viszont már elolvadtak pluszok, Amerikában a technológiai szektor mínuszban zárt, és péntek reggel a az amerikai határidős indexek már gyengülést jeleznek előre. Fokozza a rossz hangulatot, hogy megjelent néhány vállalati profit warning.

Varga Zoltán, a QUAESTOR Zrt. elemzője szerint is kissé negatív hangulatban indulhat a pénteki kereskedés. Véleménye szerint a vezető részvények közül továbbra is az OTP-re érdemes figyelni, a Mol és a gyógyszerpapírok mozgástere korlátozott lehet.

Emlékeztetett, hogy a csütörtöki brüsszeli közlemény hatására erőteljes vételi nyomás alakult ki a Magyar Telekom piacán, de az 500-505 forintos tartomány igen erős ellenállás. Az Európai Bizottság a távközlési szolgáltató cégeket sújtó, tavaly októberben bevezetett különadó eltörlésére szólította fel Magyarországot. Az elemző szerint a forint gyengélkedhet, amíg 290 felett mozog az euró-forint kurzusa, nem lehet számítani érdemi forinterősödésre.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.