BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Veszélyben a magyar tőkepiac

Öt magyarországi befektetési szolgáltató cég a PSZÁF-hez, az MNB-hez és a kormányhoz fordult, mivel attól tartanak, hogy a BÉT osztrák tulajdonosai olyan intézkedéseket terveznek, amelyek veszélybe sodorják a magyar tőkepiac jövőjét.

A BÉT holnap tartandó rendkívüli közgyűlésén a tulajdonosok a Xetra kereskedési rendszer bevezetéséről döntenek majd. A befektetési szolgáltatók úgy vélik, hogy az új kereskedési rendszer bevezetésével, illetve azzal, hogy a kereskedési tevékenység egy részét kiszervezik Bécsbe, csökkenhet a magyarországi tőzsde forgalma, megszűnhetnek munkahelyek és az állam adóbevételei visszaeshetnek – mondta Pál Árpád, a Concorde vezérigazgatója, aki korábban a BÉT vezérigazgatója is volt.

Katona Zsolt, az ING ügyvezető igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy az új rendszer bevezetésének időzítésével is gond van, jelenleg zajlik ugyanis a világ legnagyobb tőzsdefúziója, amely során a Deutshe Börse és a NYSE Euronext egyesült. Jelenleg még nem tudni, hogy az egyesülés során létrejövő tőzsde milyen platformot fog használni, de a BÉT-re is azt a platformot lenne célszerű bevezetni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.