BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar állampapír aukció: Csökkent a tolongás

Alig kétszeres túljegyzés mellett a meghirdetett összegű 30 milliárd forintnyi 3 hónapos diszkont kincstárjegyet értékesített a múlt hetinél kissé alacsonyabb hozamon az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) heti rendszeres keddi aukcióján.

Az ÁKK az elmúlt hetivel azonos, 30 milliárd forint összegben hirdetett meg 3 hónapos diszkont kincstárjegyet jegyzésre. Az ÁKK az előző 50 milliárd forintról az utolsó szeptemberi aukción csökkentette 30 milliárd forintra a meghirdetett összeget, akkor kínált először jövőre lejáró sorozatot a 3 hónapos papírokból.

Az elsődleges forgalmazóktól csupán 58,870 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett a D120118 jelű papírra, lényegesen kevesebb az elmúlt heti 79,554 milliárd forintnál. Az ÁKK az előző aukcióhoz hasonlóan most is a meghirdetett összegben fogadott el ajánlatokat.

Az aukción 6,03 százalékos átlaghozam alakult ki, 1 bázisponttal alacsonyabb a múlt heti aukciós átlaghozamnál, és 7 bázisponttal magasabb a D120111 papírra számolt 5,97 százalékos hétfői másodpiaci referencia hozamnál. Az elfogadott ajánlatok hozama 5,90 százalék és 6,08 százalék között mozgott, az előző aukcióénál szűkebb, de még mindig széles sávban. A 3 hónapos aukciós hozam az előző héten 2009 novembere óta először emelkedett 6 százalék fölé.

 


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.