BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar piac - Jó ómen látszik, de bármikor beüthet a pánik

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 54,85 pontos csökkenéssel, 17.783,43 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,31 százalékkal gyengült. A befektetők egyelőre optimisták, de feszültek.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint "nehéz elhinni, hogy emelkedés van" és ez látszik is a kereskedésen: a legkisebb rossz jelre azonnal érkeznek a riadt eladók, nem csoda, hogy kedden olyan rosszul zárt Amerika. Ennek megfelelően a BÉT is csökkenéssel nyithat szerdán.

Hozzátette: ha a riadalom után felnézünk, még mindig azt látjuk, hogy az S&P500 mutató az elmúlt negyedév kereskedési sávja fölött jár, addig pedig csak emelkedésről beszélhetünk. Véleménye szerint erre utal a nyersanyagok reggel is látható ereje, ami hagyományosan a fejlődő - így a magyar - piacok számára szokott "jó ómen" lenni.

A befektetők az esti uniós csúcstalálkozóra figyelnek, így idegesebb kereskedés várható a tőzsdéken - írta Varga Zoltán, a QUAESTOR Zrt. elemzője reggeli elemzésében.

A szakértő szerint a hazai piacon a Molra érdemes figyelni, amelynek árfolyama előző nap áttörte a 17.500 forintos ellenállási szintet, és amennyiben szerdán is e szint felett tudna maradni, úgy akár 18.200 forintig emelkedhet. Az OTP viszonylag szűk tartományba szorult, érdemi emelkedésre a következő napokban csak 3.650 forint felett lenne esélye. Ha azonban negatívba fordul a nemzetközi befektetői hangulat, úgy a bankpapírnál a 3.350 forintosos támaszra érdemes figyelni.

A BUX 72,06 pontos, 0,41 százalékos emelkedéssel, 17.838,28 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 15,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.