BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem hitelez végtörlesztőket az MKB - Összezárnak a bankok?

Egyre több bankról derül ki, hogy nem akar beszállni forintalapú hitelek nyújtásával a végtörlesztések finanszírozásába. A K&H után az MKB Bank bejelentette, hogy korlátozva, illetve egyáltalán nem nyújt lakáshitel kiváltására alkalmas kölcsönt.

Nem kíván forinthitelt nyújtani a devizahiteleseknek az MKB Bank? A hitelintézet ugyanis a honlapján közölt kondíciós listában arról értesítette ügyfeleit, hogy szeptember 28-ától nem fogad be új igényt MKB Forint Magánhitel Lakáscélú hitelkiváltásra. Pedig a BankRáció című portál összehasonlításai szerint korábban ez volt az egyik legkedvezőbb lakáshitelt kiváltó konstrukció.

A múlt héten, a Pénzcentrum című internetes portál arról számolt be, hogy a K&H Bank nem nyújt hitelt devizakölcsön kiváltására saját ügyfeleinek. Ugyanakkor nem saját ügyfeleinek továbbra is kínál hitelkiváltó konstrukciókat.

Korábban az Erste Bank úgy korlátozta a lakossági hitelezést, hogy október 1-étől nem fogad be hiteligényeket közvetítő cégektől. Később pedig  annyira megemelte, hogy a legkisebb teljes hiteldíjmutatója is 12,27 százalék, ami messze felette van a jelenlegi piaci átlagnak.

Az OTP Bank pedig hétfőn közölt új hirdetményt, melyben 1,5 százalékkal 13,5 százalék körüli szintre emelték a lakáscélú és szabad felhasználáscélú forinthitelek teljes hiteldíjmutatóját.

A Világgazdaság a múlt héten még több olyan 20 éves futamidejű jelzálogfedezetű konstrukciót talált, melyek teljes hiteldíjmutatója 10 százalék alatti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.