BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nap mint nap jönnek a pofonok - Meddig eshet az OTP?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 208,73 pontos csökkenéssel, 16.712,80 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 1,23 százalékkal gyengült.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a szerda reggel megint pesszimista hangulatban indul a világ részvénypiacain. "Jól látható, hogy az IMF védőszárnyának lehetősége is elég volt ahhoz, hogy a magyar eszközöktől az eladók máshova forduljanak, így már 3-4 napja teljesítjük felül a környezetünket. Azonban úgy, hogy a fejlett piacok nap mint nap kapják az újabb pofonokat, ez sem elég az emelkedéshez, és lassan már aggódhatunk, hogy azért hozzánk is visszatérnek az eladók" - írta az elemző.

Varga Zoltán, a QUAESTOR Zrt. elemzője szerint is erősen negatív a nemzetközi befektetői hangulat. Hozzátette, hogy a hazai részvénypiac azonban az elmúlt napokban igen jól szerepelt, és a technikai kép továbbra is inkább semleges, mint negatív a vezető magyar részvények esetében. Az elemző úgy véli, hogy ennek ellenére nagy valószínűséggel a támaszok kerülhetnek fókuszba a szerdai kereskedés során, az OTP esetében 2.940 forint letörése nyitna utat a csökkenéshez, a Mol grafikonján pedig a 17.500 forintos kitörési szintre kell ügyelni.

A BUX 131,72 pontos, 0,78 százalékos emelkedéssel, 16.921,53 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 11,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.