BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sok bankra csaphat le a Moody’s

A Moody’s Investors Service közölte, hogy megvizsgálja 15 európai országban 87 bank leértékelésének lehetőségét.

A legtöbb vizsgálandó bank Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban és Ausztriában található. A Moody’s közleményében utalt arra, hogy a  kormányok Európában korlátozott pénzügyi rugalmassággal szembesülnek és azt fontolgatják, hogy csökkentik a hitelezőknek nyújtott támogatást.

Az amerikai hitelminősítő szerint a felülvizsgálat körébe olyan bankok tartoznak majd, mint a BNP Paribas és a Société Générale, továbbá az UniCredit,, a Banco Santander, a Credit Suisse és az UBS. Valamint a BAWAG, az Erste Group, az Österreichische Volksbanken, a Raiffeisen Bank International, az Unicredit és az UniCredit Bank Austria.  

A Bloomberg szerint az európai szuverén adósságválság "rohamos eszkalálódása" az egész régiót fenyegeti. Barack Obama elnök is újabb nyomást alkalmazott az európai vezetőkre annak érdekében, hogy megakadályozzák az eurózóna szétesését.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.