BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Büntetik a forintot - Elszakadtunk a régiótól

A forint tovább gyengült hétfő délután a vezető devizákkal szemben a kedvezőtlen nemzetközi befektetői környezetben.

A forint 305,5-ös árfolyamra esett az euróval szemben a hajnali 302, és a délelőtti 304-es szintről. A forint több mint 1 százalékot veszített értékéből a közös európai deviza ellenében, miközben a lengyel zloty 0,3, a cseh korona pedig 0,55 százalékot gyengült. A svájci frankkal szemben a reggeli 244 forintos szintről 247-ig esett a hazai deviza.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A nemzetközi befektetői hangulat igen kedvezőtlen, az európai vezető tőzsdeindexek 1,5-2 százalékos esést szenvedtek el.

Az éven belül lejáró magyar államkötvényeknél egy, míg a többéves állampapíroknál kétszámjegyű hozamemelkedést mért az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). A 3 hónapos kincstárjegyek hozama 5 bázisponttal emelkedett 7,35 százalékra a másodlagos piacon, a 6 hónapos papíroké 7 bázisponttal került feljebb 7,3 százalékra. Az egy éves kincstárjegyek hozama 7,3 százalékon stagnált.

A 3 és 5 éves lejáratú államkötvényeknél 16 bázisponttal emelkedett a hozam, rendre 8,32 és 8,79 százalékra. A 10 éves állampapíroknál 16 bázispontos emelkedést tapasztalt az ÁKK, így majdnem 9 százalékra ugrott a hozam: délután 8,94 százalékon állt a másodlagos piacon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.