BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az elemzők reménykedve várják, hogy Simor kilépjen az ajtón

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 159,63 pontos emelkedéssel, 16.384,72 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,98 százalékkal erősödött.

Stabilizálódhat a részvénypiac pénteken, illetve kis emelkedés is elképzelhető a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett piaci szakértők szerint.

Nagy Bertalan, az Equilor Befektetési Zrt. vezető befektetési tanácsadója szerint megnyugvás jöhet pénteken a magyar piacon az egész heti csökkenés után. A forint piacán is erősödés látszik, várhatóan az állampapír hozamok is csökkennek, és mindez pozitívan hathat a részvénypiacra is - fejtette ki. Hozzátette, hogy mindehhez persze szükség van a külföldi piacok optimizmusára is.

Véleménye szerint a jövő héten a figyelem arra irányul majd, hogy az IMF-fel folytatandó tárgyalások milyen irányba mennek.

Gabler Gergely, az Erste Befektetési Zrt. elemzője pozitív korrekcióra számít a magyar piacon az előző napi visszaesés után. Ezt a véleményét arra alapozza, hogy csütörtökön már nap közben javult a hangulat Fellegi Tamás sajtótájékoztatóján elhangzottak nyomán. Az IMF-tárgyalásokat vezető tárca nélküli miniszter szavaiból az derült ki, hogy a kormány kész kompromisszumokra a hitelkeret megállapodás érdekében. Az elemző emlékeztetett, hogy a forint is visszakorrigált a csütörtökön nap közben elért történelmi mélypontjáról.

A miniszterelnöknél pénteken reggel kezdődött tárgyalásokkal kapcsolatban Gabler Gergely úgy véli, pozitív, hogy a kormány tárgyal a jegybank elnökével, bár egyelőre nem tudni, mi a témája a megbeszélésnek.

A találkozón Orbán Viktor kormányfő és Simor András jegybankelnök mellett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Fellegi Tamás, valamint a Miniszterelnökséget vezető Varga Mihály van jelen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.