BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább szárnyal a forint

A forint a hajnalban kialakult 296,5 körüli szintről 295 alá erősödött reggelre. A hazai deviza ezen a héten eddig 10 egységgel erősödött az euró ellenében.

A forint tovább tudott menetelni a vezető devizákkal szemben, miután az Egyesült Államok jegybankjának szerepét betöltő Federal Reserve elnöke, Ben Bernanke a tegnap esti kamatdöntő ülést követően azt mondta, hogy további monetáris expanzióra lehet számítani, ha a gazdasági, munkapiaci folyamatok kedvezőtlenül alakulnak.

A Fed Nyíltpiaci Bizottságának közleménye tartalmazza, hogy 2014 végéig maradhat a gyakorlatilag nulla százalékos irányadó kamatszint. A bank korábban azt írta, hogy 2013 közepéig tarthatják a kamatszintet.

A Fed közleménye és Bernanke szavai pozitív hatást gyakoroltak a kockázatvállalási hajlandóságra.

A forint azért is képes erősödni (és a kedvezőbb hangulattal mozogni), mert a befektetők bíznak abban, hogy a kormányzat képes lesz megállapodni a Nemzetközi Valutaalappal és az EU-val egy hitelkeretről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.