BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem jött jól a "görög házi feladat" Budapestnek

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 220,48 pontos csökkenéssel, 19.233,23 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 1,13 százalékkal gyengült.

Csáky Attila, az UniCredit Bank Hungary kereskedési igazgatója szerint bizonytalan a "kép", a csütörtöki kereskedést is a profit realizálás jellemezte és pénteken ez folytatódhat. Ennek irányába hat, hogy picit gyengült a forint és az euró a dollárral szemben.

A bizonytalanságot az okozza, hogy kézzel fogható eredmény nélkül zárult az euróövezeti gazdasági és pénzügyminiszterek csütörtök esti találkozója, ahol felszólították Görögországot, igazolja: valamennyi fontosabb politikai erő hajlandó alávetni magát a nemzetközi hitelezők reformelőírásainak. A miniszterek jövő hét szerdán tartanak újabb tanácskozást, hogy végre megállapodás születhessen a második, 130 milliárd eurós mentőcsomagról.

Miszkuj Tünde, a Raiffeisen Bank Zrt. részvénykereskedési vezetője mínuszos nyitást vár. A szakértő szerint a görögök "házi feladata" miatt Európa is gyengüléssel nyithat. A szakértő szerint elképzelhető, hogy az OTP "betekint" 4.000 forint alá, de kisebb korrekció után a zárás már pluszos lehet.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 270,63 pontos, 1,37 százalékos csökkenéssel, 19.453,71 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 17,3 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.