BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A lélektani határon billeg a forint

Kedden a lélektani 290-es szint körül billeg a forint az euróval szemben, amely mérsékelt gyengülés a hétfői árfolyamhoz képest. A hét második napján fontos hír nem érkezett, amely kimozdíthatta volna a forintot az oldalazó mozgásból.

Kedd délelőtt még 288 forint alatt is jegyezték az eurót, azonban kisebb nemzetközi hangulatromlással párhuzamosan 290-es szintig esett a hazai deviza az euró ellenében.

A forint 0,45 százalékos leértékelődést mutat, míg a lengyel zloty 0,7 százalékot esett. A román lej és a cseh korona alig mozdult az euróval szemben.

A forint nem távolodott el érdemben a 200 napos mozgóátlagtól, amely egyébként a 290-es lélektani határ közelében húzódik meg.

A befektetőket kivárás jellemzi a forint kapcsán, miután egyes elemzők szerint bizonytalanná vált az IMF-tárgyalások kimenetele. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a nemzetközi környezet változása igen érzékenyen érinti a hazai devizát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.