BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mini hullámvasúton járt a forint

A forint kedden egy kisebb hullámvasútra került az euróval szemben. Délután visszakerült a reggeli jegyzés közelébe.

Az eurót reggel 291 forint körül jegyezték a bankközi devizapiacon, délelőtt pedig 290-es szintre tudott kapaszkodni a hazai deviza. Innen napközben 292 fölé gyengült, ahonnan délután újra visszakapaszkodott a reggel kialakult jegyzés környékére.

A forint árfolyamát nem befolyásolta, hogy a Magyar Nemzeti Bank 7 százalékon tartotta az irányadó kamatszintet, ugyanis a piaci várakozásokkal összhangban döntött a monetáris tanács. Simor András elnök ugyanakkor megjegyezte, hogy a kamat emelésére és csökkentésére is érkezett javaslat, de a tagok túlnyomó többséggel a tartás mellett szavaztak.

A forint árfolyamát a nemzetközi hangulat befolyásolta, hazai hírek hiányában. Felülről a forint gyengülését az 50 napos mozgóátlag korlátozhatta, amely 292,4 körül húzódik meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.