BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szétverték a forintot

A nemzetközi befektetői környezet romlásával párhuzamosan a forint intenzíven gyengült a vezető devizákkal szemben. A befektetők ebben a hangulatban egyre inkább aggódhatnak az IMF-megállapodás csúszása miatt.

A forint meredek esésen ment keresztül az euróval szemben, miután felerősödött a kockázatkerülés a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon. A hazai deviza több mint 1 százalékot gyengült a közös európai fizetőeszközzel szemben.

A hazai deviza a reggeli 292-es szintről került 296 fölé az euróval szemben. A forint háromhetes mélypontra került ezzel.

A forint intenzív esése elsősorban a nemzetközi hangulattal függ össze, ugyanis a világ tőzsdeindexei lefelé vették az irányt. A forint kilengését ugyanakkor az EU/IMF-megállapodás tudná korlátozni. A piaci szereplők egyre inkább azt látják, hogy a megegyezés csúszik.

Ha nem javul a nemzetközi környezet, illetve nem történik érdemi előrelépés a tárgyalások kapcsán, akkor a forint alulteljesítő lehet a régiós devizákhoz képest is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.