BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

USA: bukások a teszten

Csak az osztalékterv miatt nem ment át a Citigroup.

Négy bank nem ment át az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) stressz tesztjén, amelynek eredményeit a megindult kiszivárogtatások miatt a tervezettnél két nappal korábban, már kedden nyilvánosságra hozták. A Fed szélsőséges körülményeket modellező – például 13 százalékos munkanélküliséggel és újabb ingatlanpiaci áreséssel kalkuláló – vizsgálata 19 pénzügyi szolgáltatót érintett. A piacot a Citigroup és a MetLife negatív eredménye sokkolta igazán, ami meglátszott az árfolyamok alakulásán is. Rajtuk kívül az Ally Financial és a SunTrust számára nem sikerült megfelelő értékeket produkálni.

A Citi közleményben reagált a számára nem túl kellemes fejleményekre: ebben hangsúlyozták, hogy ha nem veszik figyelembe a bank által benyújtott osztalékfizetési tervet, úgy megfelelt a stressz tesztben meghatározott követelményeknek. A Fed – teszi hozzá a közlemény – nem ért egyet a Citi által tervezett osztalékfizetés mértékével, mivel az általa felállított hipotetikus, szigorú stresszkörnyezetben végzett számításai szerint a Citi Tier 1 tőkemegfelelési mutatója a terv megvalósításakor az elvárt 5 helyett 4,9 százalék lenne. A Citi továbbra is a világ legtőkeerősebb bankjai közé tartozik, az év végén a Tier1 tőkemegfelelési mutatója 11,8 százalék volt – hangsúlyozták a bankcsoportnál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.